ENexpand_more
Account

Підготовка до опалювального сезону

15.08.2024

Як повідомляє Міненерго, минулого тижня Заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук провела робочу нараду з керівництвом обласних державних та військових адміністрацій (ОВА) щодо підготовки до прийдешнього опалювального періоду. Під час зустрічі основну увагу було зосереджено на роз'ясненні особливостей отримання допомоги підприємствами енергетичної галузі України через механізм Фонду підтримки енергетики України, розбудові розподіленої генерації, пришвидшенні процесу підключення нових генерувальних потужностей та розв‘язанні  проблем, що виникають під час ремонтних робіт.

Обговорені були питання отримання регіонами гуманітарної допомоги та впровадження фінансових інструментів для фізичних осіб, ОСББ, бізнесу з метою посилення енергонезалежності та підвищення стабільності енергопостачання. 

Заступниця Міністра, зокрема, закликала місцеві органи влади сприяти забезпеченню належного цільового використання допомоги, а також  відповідності запитів на допомогу від енергетичних  компаній з різних регіонів планам громад із підготовки до опалювального періоду. 

«Визначено конкретні завдання для кожного. Усі мають працювати у посиленому режимі для досягнення поставлених цілей», – зауважила Світлана Гринчук.

Read also