search
close

Восени АЗС можуть запровадити обмеження щодо відпустки бензину

Експерти вважають, що дефіциту автомобільного палива в Україні найближчими місяцями не буде. Проте восени оператори ринку можуть запровадити обмеження щодо відпустки бензину на АЗС. Про це розповів провідний експерт енергетичних програм Центру Разумкова Максим Белявський.

За його словами, держава активно моніторить ринок нафтопродуктів та приймає необхідні рішення, щоб збалансувати попит та пропозицію, у тому числі за рахунок постачання залізничним транспортом.

"Найближчого місяця дефіциту бензину не буде... За моїми спостереженнями, держава також поставлятиме додаткові партії, щоб не виник дефіцит палива в перші місяці осені. Тому гострого дефіциту очікувати не варто", - вважає експерт. Але восени, за його словами, можливі обмеження щодо відпустки бензину, як це було раніше "але вони не будуть жорсткішими, ніж 20 літрів на один автомобіль".

Як зазначив експерт, дефіциту дизельного палива швидше за все не буде, хоча восени спостерігатиметься попит на ДП з боку аграріїв, які формуватимуть запаси.

"Але ці оптові партії вплинуть на кон'юнктуру роздрібного сегменту", - додав він.

01.08.2022

Read also