search
close

В Мексиканській затоці очікують новий ураган: ціни на нафту ростуть

Ціни на нафту піднімаються до максимумів за шість тижнів і продовжують зростання в зв'язку з наближенням нового тропічного шторму до Мексиканської затоки, в той час як виробники нафти в цьому регіоні до цих пір не відновилися після урагану «Іда», передає «Інтерфакс».

Тропічний шторм «Ніколас», який може досягти сили урагану перш, ніж добереться до суші, ймовірно, викличе проливні дощі в Х'юстоні і ряді районів Луїзіани. Royal Dutch Shell, найбільший виробник нафти в Мексиканській затоці, вже почала евакуацію співробітників з морських платформ, готуючись до урагану.

Через понад два тижні після проходження «Іди» все ще не відновлена ​​робота потужностей, що забезпечують близько 44% видобутку нафти в американській частині Мексиканської затоки.

Вартість листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за київським часом у вівторок склала $73,98 за барель, що на $0,47 (0,64%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти подорожчали на $0,59 (0,8%) – до $ 73,51 за барель, максимуму з 30 липня.

Ціна ф'ючерсів на WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) досягла до цього часу $70,98 за барель, що на $0,53 (0,74%) вище підсумкового значення попередньої сесії. У понеділок вартість цих контрактів збільшилася на $0,73 (1,1%) – до $70,45 за барель, найвищого значення з 3 серпня.

«Загроза нових перебоїв у видобутку через екстремальну погоду викликає занепокоєння у виробників, а також є причиною, по якій трейдери закладають премію до ринкової ціни нафти, – відзначає аналітик Rystad Energy Нішант Бхушан. – Новий тропічний шторм "Ніколас" в Мексиканській затоці може перерости в ураган і вдарити по Техасу в найближчі дні».

ОПЕК, яка опублікувала у понеділок щомісячний огляд по ринку, зберегла оцінку зростання попиту на нафту в 2021 році – як і місяць тому експерти очікують, що споживання у світі в поточному році збільшиться до 2022 року на 6 млн барелів на добу.

14.09.2021

Read also