search
close

«Укренерго» офіційно підтвердило дати проведення ізольованого режиму – 24-26 лютого

Оператор системи передачі НЕК «Укренерго» офіційно підтвердив дати проведення ізольованого режиму роботи української енергосистеми – 24-26 лютого.

Це підтвердив пресцентр компанії.

«Перший етап випробування енергосистеми України в ізольованому від енергосистем Росії, Білорусі та мережі ENTSO-E режимі заплановано на 24-26 лютого 2022 року. На цей час ОЕС України буде об’єднано з «островом Бурштинської ТЕС», дві частини енергосистеми України працюватимуть синхронно», - вказали в «Укренерго».

Як зазначили в «Укренерго», на ранок 23 лютого заплановано відключення Острова Бурштинської ТЕС від європейської енергосистеми та підключення його до української. Після завершення цього етапу заплановано відключення від енергосистем Білорусі та Росії.

«Повернення енергосистеми України на паралельну роботу із зазначеними енергосистемами заплановане на 27 лютого. Робота блоку регулювання «Україна-Молдова» в ізольованому режимі запланована 24-26 лютого», - наголосили в ОСП.

На час проходження ізольованого режиму Острів БуТЕС та ОЕС України працюватимуть в єдиній торговій зоні.

Зокрема, в системному операторі наголосили, що робота в ізольованому режимі не є стрес-тестом для енергосистеми, а мета випробувань — продемонструвати здатність енергосистеми підтримувати необхідну частоту 50 Гц в різних режимах роботи.

Нагадаємо, що 4 лютого Міністерство енергетики Білорусі вже назвало заплановані дати для проведення ізольованого режиму роботи української енергосистеми.

21.02.2022

Read also