search
close

Україна планує збільшити плату за транспортування російської нафти через «Дружбу»

АТ «Укртранснафта» як оператор нафтотранспортної системи України з 1 січня 2023р планує підвищити плату за транспортування російської нафти через нафтопровід «Дружба» до Східної Європи у зв’язку з російськими атаками на енергосистему України. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на лист «Укртранснафти» до російської «Татнєфті».

«Укртранснафта» повідомила «Транснєфть», що «триваюче руйнування української енергетичної інфраструктури призвело до значного дефіциту електроенергії, збільшення її вартості, дефіциту палива, запчастин».

У листі «Укртранснафти», який підписав гендиректор компанії Володимир Цепенда, також йдеться, що витрати на організацію безпечних умов праці для персоналу і захист об'єктів також зросли, додає Bloomberg.

«Укртранснафта» повідомила, що з 1 січня підвищує тарифи на транспортування нафти в напрямку Угорщини і Словаччини на €2,10/т - до €13,60/т.

У квітні «Укртранснафта» вже підвищувала плату, у результаті чого загальне збільшення у річному вимірі становило 51%.

У російській «Татнєфті» повідомили Bloomberg, що отримали лист та вивчають його. Компанія обговорить це питання з російським урядом.

22.11.2022

Read also