search
close

У Франції та Німеччині подорожчала електроенергія через перегляд запасів на АЕС

Ціни на електроенергію у Франції та Німеччині зросли після того, як Electricite de France SA знизила  прогноз виробництва свого атомного парку, що є життєво важливим для підтримання світла в Європі, повідомляє Bloomberg.

Найбільший у світі виробник атомної енергії зменшив оцінку приблизно на 8% після виявлення дефектів на деяких своїх реакторах.

«Це ще один удар по континенту, який вже зіткнувся з рекордною енергетичною кризою, коли цьогорічні запаси природного газу досягли найнижчого рівня за більш ніж десятиліття», - пише ЗМІ.

Лютневий контракт Німеччини зріс на 22% до 235,50 євро за мегават-годину, тоді як контракт наступного кварталу виріс на 23% до 183 євро на European Energy Exchange AG.

Французькі контракти підскочили на 27%. Контракт із постачанням з квітня по червень торгувався за ціною 191 євро, зростання склало 24%.

Нове продовження простоїв на кількох реакторах означає, що принаймні дев'ять реакторів буде відключено на початку квітня, що означає втрату майже п'ятої частини загальної потужності країни.

31 грудня Німеччина закрила три з останніх шести атомних електростанцій, що стане черговим кроком до відмови від традиційної ядерної енергетики.

17.01.2022

Read also