search
close

Регулятор встановив нові тарифи для «Оператора ринку» з 21 листопада

Енергорегулятор зменшив тариф на здійснення операцій купівлі-продажу на РДН/ВДР у розмірі 8,89 грн/МВт-год (-33% до чинного) та збільшив фіксований платіж за користування програмним забезпеченням біржі АТ «Оператор ринку» на 27% - до 3359,51 грн.

Зміни вступають в дію з 21 листопада 2022-го року.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні 16 листопада.

«Пропонується унести зміни до постанови НКРЕКП від 17 листопада 2021 року № 2236, згідно з якими погодити розраховані АТ «Оператор ринку»:

-          фіксований платіж за користування програмним забезпеченням оператора ринку у розмірі 3 359,51 грн (без ПДВ);

-          тариф на здійснення операцій купівлі-продажу на РДН/ВДР у розмірі 8,89 грн/МВт*год (без ПДВ)», - йдеться в обґрунтуванні до постанови.

Як було зазначено в матеріалах НКРЕКП, «Оператор ринку» поінформував, що внаслідок зростання обсягів купівлі-продажу електроенергії на спотових сегментах ринку відносно планових показників, що враховані у діючому тарифі виникла необхідність скоригувати тариф на листопад – грудень 2022 року у бік зменшення. Раніше відповідний тариф становив 13,31 грн/МВт-год.

Водночас, як вказала в «Операторі ринку», збільшення фіксованого платежу за користування програмним забезпеченням зумовлене нестачою коштів для розрахунку за договором з АТ «Сфера» за послуги з підтримки (обслуговування) та надання права на користування програмним забезпеченням оператора ринку, оскільки кількість учасників на РДН/ВДР скоротилась із початком повномасштабної війни.

 

16.11.2022

Read also