search
close

НКРЕКП планує зменшити тариф на здійснення операцій на РДН/ВДР на 12% – до 3,23 грн/МВт-год

НКРЕКП планує зменшити тариф на здійснення операцій з купівлі-продажу електричної енергії на ринку «на добу наперед» та внутрішньодобовому ринку на 2021р на 12% - до 3,23 грн/МВт-год.

Відповідний проект постанови планується розглянути на засіданні 11 червня.

За даними НКРЕКП, тариф на здійснення операцій на РДН/ВДР становив 3,67 грн/МВт-год, фіксований платіж за участь – 3016,19 грн.

Як зазначили в НКРЕКП, 17 травня держпідприємство «Оператор ринку» надало скорегований розрахунок на тариф на червень-грудень 2021р.

«ДП «Оператор ринку» повідомило, щодо зменшення прогнозного внеску на регулювання на ІІ – IV квартали 2021 року… Також, ДП «Оператор ринку» повідомило щодо необхідності збільшення розміру судових витрат у квітні – грудні 2021 року у зв’язку з необхідністю звернення до суду з питання порушення деякими учасниками РДН/ВДР умов договорів про участь у РДН/ВДР та Правил РДН/ВДР, а саме, в частині реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних», - зазначили в НКРЕКП.

Також в НКРЕКП зазначили, що при розрахунку скорегованого тарифу на здійснення операцій, держпідприємством враховано відхилення фактичного доходу від розрахункового доходу на 4,3 млн грн.

У разі прийняття цього рішення на засіданні 11 червня, постанова набиратиме чинності 18 червня.

09.06.2021

Read also