search
close

Ціни на нафту продовжують знижуватися

Січневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:01 за київським часом 23 листопада подешевшали на $0,36 (на 0,45%) – до $79,34 за барель. У понеділок їхня ціна зросла на $0,81 (на 1%) і склала на закриття $79,7 за барель, передає «Інтерфакс».

Котирування ф'ючерсів на сорт WTI на січень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) знижуються вранці на $0,5 (на 0,65%) – до $76,25 за барель. За підсумками попередньої сесії їхня ціна збільшилася на $0,81 (на 1,1%), завершивши день на позначці $76,75 за барель.

У вівторок ціни на нафту еталонних марок знижуються в очікуванні можливого оголошення про те, що США розпочнуть продаж палива зі стратегічних резервів.

На думку аналітиків Oanda, це може статися вже у вівторок. «На мій погляд, продажі зі стратегічного резерву, швидше за все, приберуть з ринку долар або два», – вважає аналітик Mizuho Securities Роберт Яугер. При цьому він не виключає, що цей крок уже закладено у котирування.

Представник Білого дому Джен Псакі заявила, що адміністрація США безвідносно того, чи використовуватиме вона стратегічний запас нафти, закликає ОПЕК збільшувати видобуток.

Генеральний секретар Міжнародного енергетичного форуму (IEF) Джозеф МакМонігл у понеділок заявив, що країни ОПЕК+ дотримуватимуться своїх поточних планів з нарощування видобутку нафти, але не виключено, що ці плани зміняться у разі непередбачених факторів, таких як вивільнення стратегічних резервів або нових карантинів через пандемію.

23.11.2021

Read also