search
close

Україна домовилась про постачання майже 1800 трансформаторів – Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що українським дипломатам вдалось домовитись про постачання майже 1800 трансформаторів, понад 7000 генераторів потужністю до 100 кВт, понад 6000 генераторів більше 100 кВт.

Про це повідомили в «Укрінформ», із посиланням на брифінг Дмитра Кулеби.

«Станом на 4 січня, вдалося домовитися про постачання майже 1800 трансформаторів струму та напруги різної потужності, понад сім тисяч генераторів потужністю до 100 кіловат і понад 600 генераторів більше 100 кіловат, понад 40 кілометрів кабелю, а також сотень найменувань запчастин для енергообладнання, обігрівачів тощо», - повідомив Кулеба.

Також, Кулеба вказав, що Міністерство закордонних справ продовжує працювати разом із Міненерго, Мінінфраструктури, «Укренерго» Укренерго та іншими відомствами на залучення міжнародної допомоги для відновлення енергетичної інфраструктури України.

«Хочу висловити щиру вдячність нашим енергетикам за ті дива, які вони роблять, підтримуючи функціонування нашої пошкодженої енергосистеми. Ми, дипломати, докладаємо максимум зусиль, щоб у них були відповідні ресурси для цієї роботи», - додав міністр.

04.01.2023

Read also