search
close

Жодних відключень споживачів поки не планується - виконавчий директор ДТЕК

На сьогодні жодних відключень споживачів від електроенергії не планується. Ситуація в енергосистемі буде стабілізована завдяки імпорту в пікові години. Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

«Жодних відключень споживачів поки не планується. Енергетики стабілізують ситуацію в енергосистемі за рахунок збільшення генерації на ТЕС й інтенсифікації імпорту в пікові години споживання», - вказує Сахарук.

За його словами, Україна входить в режим динамічних експортно-імпортних перетоків з країнами ЄС. «Це звичайна практика для Європейського континенту, коли вночі або навіть в окремі години упродовж доби країна експортує надлишкову електроенергію, а вдень імпортує», - пояснює він.

Сахарук зазначає, що буде збережемо експорт в профіцитні години і може зрости імпорт в години пікового споживання.

«Наразі в планові ремонти виведені частина атомних блоків. Йде активна робота на ТЕЦ і ТЕС в рамках підготовки до наступного осінньо-зимового періоду. Всі роботи відбуваються за графіком, який дозволить підготувати обладнання до підвищених навантажень в опалювальний сезон», - підсумовує Сахарук.

За даними ExPro, Україна скорочує експорт електроенергії до Молдови. На 17 травня запланований обсяг поставки - 121 МВт-год, що в 10 разів менше за обсяги експорту за цим напрямом на робочі дні попереднього тижня. Імпорт поки відсутній (станом на 17.05.2023).

17.05.2023

Читайте також