search
close

ЄС замінить газ із Росії додатковими поставками з Нігерії

Європейський союз шукає додаткові поставки газу з Нігерії, оскільки блок готується до можливих скорочень поставок із Росії. Про це заступник генерального директора енергетичного департаменту Єврокомісії Метью Болдуїн повідомив агентству Reuters.

ЄС імпортує 14 відсотків від загального обсягу поставок ЗПГ з Нігерії, і є потенціал більш ніж подвоїти цю цифру, сказав Болдуїн.

Видобуток нафти та газу в Нігерії скорочується через крадіжку та вандалізму щодо трубопроводів, внаслідок чого термінал виробника газу Nigeria LNG Ltd на острові Бонні працює на 60 відсотків потужності.

"Якщо ми зможемо вийти за межі 80 відсотків, у цей момент може з'явитися додатковий ЗПГ, який може бути доступний для спотових вантажів, що доставляють до Європи", - сказав Болдуїн.

«Вони (нігерійські офіційні особи) сказали нам: «Приходьте і поговоріть з нами знову наприкінці серпня, тому що ми думаємо, що зможемо досягти реального прогресу в цьому питанні», - заявив єврочиновник.

Минулого року Нігерія експортувала до ЄС 23 мільярди кубометрів газу, але з роками ця цифра знижується. За словами Болдуїна, у 2018 році блок закупив 36 млрд кубометрів ЗПГ у Нігерії.

28.07.2022

Читайте також