search
close

В українській енергосистемі немає необхідності обмежувати споживання - «Укренерго»

В українській енергосистемі немає необхідності обмежувати електроспоживання. Станом на 1 травня виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Про це повідомляють в пресцентрі оператора системи передачі «Укренерго».

«Ракетна атака росіян зранку 1 травня не завдала пошкоджень енергетичній інфраструктурі та не призвела до необхідності обмеження споживання», - зазначають в «Укренерго».

Також, на обʼєктах теплової генерації розпочались ремонтні кампанії, їх потужності наразі компенсуються роботою переважно гідроелектростанцій, які через водопілля працюють не тільки для покриття піків споживання зранку та ввечері, але й упродовж всієї доби. Також активно працюють електростанції з відновлюваних джерел енергії.

Водночас, в Міністерстві енергетики зранку 1 травня повідомили, що через обстріли окупантів є значні пошкодження мережевої інфраструктури у Дніпропетровській та Херсонській областях.

«Увечері 30 квітня та в ніч на 1 травня ворог завдав чергового масованого удару по Україні. Пошкоджень об’єктів, що генерують електроенергію, не зафіксовано. Однак є суттєві пошкодження розподільних мереж. Як наслідок, знеструмлено частину споживачів м. Дніпра та області. Також ускладнилась ситуація з електропостачанням на Херсонщині - через обстріл знеструмлено понад 11 тисяч абонентів у місті Херсон та 7, 1 тисячі - в області. Повне усунення пошкоджень триватиме кілька діб», - вказали в Міністерстві енергетики.

За даними ENTSO-E Transparency Platform, з 1 травня експорт електроенергії до Польщі припинено.

«Польська енергосистема зараз не потребує додаткової електроенергії через зниження споживання під час тривалих святкових вихідних», - пояснюють в «Укренерго».

Триває експорт електроенергії до Молдови та імпорт електроенергії зі Словаччини.

01.05.2023

Читайте також