search
close

В Ізраїлі видобуток газу зріс на 22%: планують продавати до Європи

Видобуток природного газу в Ізраїлі зріс на 22% у першій половині року, оскільки уряд планує збільшити експорт до Європи.

За даними Міністерства енергетики Ізріля, видобуток зріс до 10,85 млрд кубометрів у річному обчисленні до червня, а експорт до сусідніх країн виріс на 35% до 4,59 млрд кубометрів. Зростання пов'язане зі здобиччю з родовищ «Тамар» та «Левіафан» у східному Середземномор'ї. При цьому роялті за газ, корисні копалини та збори зросли приблизно на 50% і досягли 829 млн. шекелів ($253 млн), майже всі з яких було отримано від газу.

У червні Ізраїль підписав меморандум про взаєморозуміння з Єгиптом та ЄС, спрямований на збільшення регіонального видобутку та експорту газу. Газ поставлятиметься до Єгипту, який вже отримує більшу частину експорту газу до Ізраїлю, а потім реекспортуватиметься до ЄС.

Міністр енергетики Каріне Ельхаррар заявила, що збільшення видобутку в першій половині року допоможе Ізраїлю продавати свій газ в ЄС у рамках тристоронньої угоди, додавши, що видобуток, ймовірно, продовжить зростати, коли бурова установка Каріш почне працювати. Компанія Energean Plc, яка має права на родовище Каріш, має намір почати там видобуток до кінця вересня.

26.08.2022

Читайте також