search
close

Україна представила європейцям свої напрацювання в NECP

У Брюсселі відбувся захід «Управління енергетикою та кліматом в Україні – на шляху до зеленої відбудови», який ознаменував значний крок у прогресі України в її проекті інтегрованого національного енергетичного та кліматичного плану (NECP) та вирішення ключових дилем енергетичної та кліматичної політики. Про це повідомили в Energy Community, передає ExPro.

Захід став платформою для глибоких дискусій та обміну інформацією між зацікавленими сторонами з України, Європейської Комісії, Секретаріату Енергетичного Співтовариства, держав-членів ЄС та ключових установ у Брюсселі. Кадрі Сімсон, єврокомісар з питань енергетики, підкреслила важливість узгодження України з моделлю управління енергією та кліматом ЄС.

«Герман Галущенко, Міністр енергетики України (онлайн), разом з Ditte Juul-Jorgensen, Генеральним директором DG ENER, та Артуром Лорковські, Директором Секретаріату Енергетичного Співтовариства, надали цінну інформацію про український проект NECP та його роль у зусиллях із зеленої відбудови , наголошуючи на його тісному зв’язку з нещодавно прийнятим механізмом в Україні», - вказують в Energy Community.

У своїх заключних зауваженнях Артур Лорковскі, Директор Секретаріату Енергетичного Співтовариства, підтвердив зобов’язання Секретаріату підтримувати Україну в доопрацюванні NECP, відповідно до рекомендацій, які будуть надані, та сприяти подальшому ефективному моніторингу та реалізації плану.

21.03.2024

Читайте також