search
close

Словаччина зафіксувала ціну на е/е для населення до 2024р – €61,21 за МВт-год

Словаччина встановила фіксовану ціну на електричну енергію для населення до 2024р - €61,21 за МВт-год (за офіційним курсом НБУ на 17.02 це дорівнює 1954,5 грн/МВт-год). Поставки здійснюватиме генеруюча компанія «Slovenské elektrárne» (SE).

Про це йдеться на сайті Міністерства економіки та фінансів Словаччини.

Міністерство економіки уклало угоду з компанією SE, з метою стабілізувати ціни на електроенергію для населення в наступні 2 роки. SE продаватиме е/е за ціною €61,21 незалежно від розвитку оптових цін на електроенергію на ринках.

«Усім домогосподарствам Словаччини буде гарантована ціна на електроенергію, яка не зміниться у найближчі 2 роки. Ми скасовуємо закон про податок на надприбуток и зобов’язуємося не робити кроків у бік введення аналогічного податкового тягаря, який ми схвалили в уряді минулого тижня», - заявив міністр економіки Ріхард Сулік.

За словами міністра фінансів, загальний узгоджений обсяг електроенергії за цими тарифами складає 6,15 ТВт-год на рік. У той час як споживають словацькі домогосподарства 5,6 ТВт-год за рік. Уряд хоче використати різницю для постачання дешевшої е/е лікарням, соціальним закладам та школам.

Довідка ExPro, «Slovenské elektrárne» - це домінуючий виробник електроенергії у Словаччині. Він займався будівництвом 3 та 4 енергоблоків АЕС «Моховце». Загалом SE займається виробництвом електроенергії на атомних та гідроелектростанціях, а також виробляє е/е з вугілля, біомаси та енергії сонця.

22.02.2022

Читайте також