search
close

Шмигаль очікує на санкції проти «Росатома» у 10-му пакеті санкцій ЄС

Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль розраховує, що 10-ий пакет санкцій проти рф буде включати обмеження проти ядерної галузі країни-агресора та «Росатому».

Шмигаль повідомив у своєму facebook про результати зустрічі з Виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії Франсом Тіммермансом.

«Активно ведемо роботу з європейськими партнерами над підтримкою за чотирма напрямками: демілітаризація Запорізької АЕС, постачання електрообладнання, можливості імпорту електроенергії з ЄС та санкції проти росії. Розраховуємо, що 10-й пакет міститиме обмеження проти ядерної галузі росії, зокрема «росатома». Агресор має бути покараний за атаки на енергетику України та злочини проти екології», - вказав Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

Як зазначає очільник Уряду, на зустрічі також обговорювались питань післявоєнного відновлення України на основі принципів зеленого курсу.

«Подякував пану Тіммермансу за ініціативу започаткування стратегічного партнерства між Україною та ЄС у сфері відновлюваних газів. Очікуємо найближчим часом укласти відповідний меморандум», - повідомив Шмигаль.

09.01.2023

Читайте також