search
close

При експорті е/е Україна може отримувати кошти на підготовку до наступного ОЗП – Совсун

Експорт електроенергії гарантуватиме додаткові кошти для енергетичного сектору. На цьому наголосила народна депутатка та членкиня Комітету ВРУ з питань енергетики та ЖКП Інна Совсун.

«Я впевнена, що якщо рішення про відкриття експорту буде прийнято, то воно буде прийнято тільки тоді, коли у нас буде надлишок електроенергії. Немає сумнівів, що ніхто не буде відкривати експорт, якщо не вистачатиме на власні потреби. Це рішення не приймають поки про всяк випадок, зважаючи на підвищення споживання через похолодання. Як тільки у нас буде знижуватись споживання, то логічно буде відкрити експорт, тому що це «живі» гроші для економіки», - вказала народна депутатка.

Також Совсун наголосила, що треба пояснювати населенню, що при експорті електроенергії Україна може отримувати кошти, які підуть на підготовку до наступного опалювального сезону.

«Додаткові гроші від нього для нашої енергосистеми точно зайвими не будуть. Тим паче, ми маємо відновлювати нашу енергоінфраструктуру», - вказує вона.

Як повідомляється, дефіцит потужності в українській енергосистемі відсутній вже 24 добу. В деякі години навіть відбуваються диспетчерські обмеження генерації з відновлюваних джерел.

08.03.2023

Читайте також