search
close

Morgan Stanley дав прогноз цін на нафту у 2023 році

Експерти одного з найбільших світових банків Morgan Stanley очікують, що ціни на нафту відновлять зростання у третьому та четвертому кварталах 2023 року, повідомляє Reuters.

«Ми бачимо, що ринок нафти прийде в рівновагу у другому кварталі і стане жорстким у третьому та четвертому кварталах, що підтримає вищі ціни наприкінці цього року», - йдеться у прогнозі банку.

Morgan Stanley очікує, що ціни на нафту Brent у першому кварталі залишаться в діапазоні близько $80-85 за барель, а до кінця року ціни досягнуть $110 за барель. Банк зазначив, що стеля пропозиції не за горами, а запаси відверто низькі.

Еталонна нафта марки Brent торгувалася близько $83 за барель у четвер, 12 січня. «Ми прогнозуємо зростання попиту на нафту в Китаї на рівні близько 1 млн барелів на добу, який реалізовуватиметься поступово протягом року», - заявили в банку.

Morgan Stanley прогнозує перебої із постачанням російської нафти на рівні 1 млн барелів на добу порівняно з поточними рівнями через обмеження санкцій. Нагадаємо, на початку 2023 року ціна на російську нафту Urals обрушилася до менш ніж $40 за барель. Це вдвічі дешевше ніж Brent на світових ринках.

13.01.2023

Читайте також