search
close

МАГАТЕ занепокоєне щодо затримки ротації експертів МАГАТЕ на Запорізькій АЕС

МАГАТЕ висловлює занепокоєння щодо затримки ротації експертів місії Агенції на Запорізькій АЕС в окупованому Енергодарі. Про це йдеться в черговому повідомленні МАГАТЕ від 28 лютого.

«Генеральний директор Рафаель Гроссі також висловив занепокоєння з приводу триваючих затримок у ротації групи експертів МАГАТЕ, які зараз знаходяться на майданчику найбільшої в Європі атомної електростанції, Запорізької АЕС, яких мала бути замінена новою командою більше трьох тижнів тому», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Гроссі сподівається, що ротація пройде до кінця цього тижня. Також, у повідомленні МАГАТЕ йдеться про те, що резервну лінію електропередач напругою 330 кВ на ЗАЕС було відключено вранці в суботу (ред. - 25 лютого) після того, як почулися звуки військової активності, потім ненадовго відновлено, але того ж ранку знову було втрачено. Роботу лінії відновили в неділю 26 лютого.

Гендиректор МАГАТЕ Гроссі підсумував, що 5 груп, які присутні на українських АЕС, продовжують аналізувати ситуацію з ядерною безпекою на об’єктах.

03.03.2023

Читайте також