search
close

МАГАТЕ розпочало постійні моніторингові місії на українських АЕС

МАГАТЕ розпочало постійні моніторингові місії на українських атомних електростанціях. Зокрема, 16 січня гендиректор Агентства Рафаель Гросі прибув на Південноукраїнську АЕС.

Про це повідомили в прес-центрі «Енергоатому».

«Вчора, 16 січня 2023 року, команда Міжнародного агентства з атомної енергії на чолі з генеральним директором Рафаелем Маріано Гроссі й у супроводі Міністра енергетики України Германа Галущенка, президента ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна та в.о. Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олега Корікова прибула на майданчик Південноукраїнської АЕС», - повідомили в «Енергоатомі».

Місії МАГАТЕ перебуватимуть на атомних електростанціях для безперервного контролю і моніторингу ядерної та радіаційної безпеки.

«Дякую МАГАТЕ і особисто Рафаелю Гроссі за таке рішення і сподіваюсь, що безпосередня присутність представників агентства на наших АЕС дасть змогу зсередини оцінити реалії російських загроз ядерній та радіаційній безпеці. Адже коли ворог обстрілює об’єкти енергетичної інфраструктури, що поєднані в єдиній енергосистемі з атомними станціями - це також є ядерним тероризмом. Вже не кажучи про численні випадки прольоту ракет над блоками АЕС або обстріл та захоплення атомних станцій», - прокоментував міністр енергетики Герман Галущенко.

17.01.2023

Читайте також