ДТЕК розпочав оцінку вітрових умов для майбутньої Полтавської ВЕС

26.01.2024

Енергетична компанія ДТЕК розпочала оцінку вітрових умов для майбутньої Полтавської ВЕС. Фахівці компанії встановили найбільшу в Україні метеощоглу. Про це повідомив заступник директора ДТЕК ВДЕ Олег Соловей на своїй сторінці у Facebook, передає ExPro.

«Продовжуємо рухатися вперед і розвивати ВДЕ України. Як то кажуть, as best as we can. Днями ми встановили метеостанцію на Полтавщині, щоб провести оцінку вітрових умов для майбутньої Полтавської ВЕС. І цього разу у нас вийшов невеличкий рекорд. Споруда не маленька – 160 метрів. Зазвичай в Україні встановлюють на 120 метрів», - написав Олег Соловей.

За його словами, протягом року планується проаналізувати дані про напрямки та швидкість вітрів у місцевості, щоб визначити найкраще розташування для вітротурбін.

Як повідомлялося раніше, ДТЕК В у жовтні минулого року почав виконувати передпроєктні роботи щодо розміщення Полтавської вітрової електричної станції. Вітровий парк планується розмістити на території Глобинської міської територіальної громади, Полтавської області. Запланована потужність ВЕС – 650 МВт.

Читайте також