Доступна потужність для імпорту електроенергії з Європи збільшена до 1700 МВт

29.11.2023

Українська енергосистема повністю відповідає технічним вимогам ЕNTSO-E, а доступна потужність для імпорту електроенергії з Європи збільшена до 1700 МВт. Про це повідомляє голова «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Зізнаюся, я довго чекав на можливість сказати ці слова публічно: процес синхронізації української та європейської енергосистем повністю завершено», - написав Кудрицький у своєму facebook.

Сьогодні це офіційно підтвердили системні оператори континентальної Європи на своєму засіданні у Брюсселі. ЕNTSO-E визнало, що «Укренерго» виконало ключові технічні заходи, необхідні для постійної синхронізації української та європейської енергосистем.

Рішення щодо збільшення доступної потужності для імпортубуло прийнято нашими партнерами після відповідних досліджень безпечної та стабільної синхронної роботи української та європейської енергосистем.

«Сьогоднішнє рішення ENTSO-E – найкраща відповідь на запитання про радянській технічний бекграунд української енергосистеми, який начебто робить її несхожою на європейську. Воно також назавжди ставить крапку в питанні: чи відповідає енергосистема нашої країни європейським енергетичним стандартам», - наголосив Кудрицький.

Читайте також