search
close

Річний видобуток газу на Яблунівському родовищі зріс на понад 18% за чотири роки

НАК «Нафтогаз України» збільшила річний видобуток газу на одному з найбільших в Україні родовищ – Яблунівському, всупереч його виснаженню. За останні 4 роки вдалося перейти від зниження видобутку до його зростання на понад 18% або 210 млн м3 газу. З початку 2021 року, завдяки виконанню виробничої програми, добовий дебіт зріс ще на понад 200 тис. м³, повідомляє пресслужба Укргазвидобування. Зокрема, збільшення видобутку газу на Яблунівському родовищі в 2021 році забезпечило введення в експлуатацію 4-х свердловин – після буріння та операцій з капітального ремонту.

Яблунівське родовище також має значні запаси нафти. За попередніми оцінками перспективні ресурси нафти в межах родовища сягають 290 тис. тонн. Для збільшення виробництва нафти, компанія наразі працює над вирішення наступних питань: застосування технологій видобування високов’язкої нафти, збільшення переробних потужностей та подолання складної геологічної будови родовища.

Яблунівське газоконденсатне родовище відкрили 1977 року в межах Лохвицького району Полтавської області. За період експлуатації родовища з 1983 року з нього вилучено понад 60 млрд м3 газу, залишкові запаси становлять 30% від початкових. Фонд працюючих свердловин налічує 69 одиниць.

18.06.2021

Читайте також