search
close

НКРЕКП встановила підвищуючі коефіцієнти для ціни на універсальну послугу на ринку е/е

НКРЕКП встановила підвищуючі коефіцієнти для розрахунку ціни на універсальну послугу на ринку електричної енергії у торгових зонах ОЕС України та Острів Бурштинської ТЕС на листопад 2021р. Відповідний коефіцієнт для ОЕС України становить 1,1512, для Бурштинського острова – 1,2972.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні 11 жовтня.

«У зв’язку з численними зверненнями ПУП щодо погіршення фінансового станом компаній, пов’язаним із стрімких зростанням цін на РДН, яке обумовлено кон’юнктурою цін на світовому ринку на енергетичні ресурси, пропонується тимчасово врегулювати це питання шляхом внесення змін до Постанови НКРЕКП №766, відповідно до яких у розрахунку цін на універсальні послуги у листопаді 2021р до середньозваженої ціни на РДН за вересень застосувати підвищуючий коефіцієнт», - зазначили в НКРЕКП.

Як зазначили в НКРЕКП, зазначений коефіцієнт для ОЕС України пропонується визначати як співвідношення середньозваженої ціни РДН в ОЕС, що склалася за перші 10 діб жовтня, до середньозваженої ціни РДН в ОЕС за вересень 2021р, а для Острова Бурштинської ТЕС - як співвідношення очікуваного рівня середньозваженої ціни РДН БуТЕС після підвищення цінових обмежень (2227 грн/МВт·год) до середньозваженої ціни РДН в БуТЕС за вересень 2021р. В НКРЕКП зазначили, що Міністерство енергетики підтримало внесення таких змін.

Зокрема, Валерій Тарасюк зазначив, що в середу, 13 жовтня, буде розглядатися питання щодо можливих подальших змін у регуляторну базу до розрахунку ціни на універсальну послугу. Він підкреслив, що такий коефіцієнт поки застосовується тільки для розрахунку на листопад 2021р.

13.10.2021

Читайте також