search
close

Національний план дій з розвитку відновлюваної енергетики на період до 2030 року врахує індикативні цілі виробництва електричної та теплової енергії та розвитку транспорту

Під головуванням заступниці Міністра Юлії Підкоморної проведено нараду з обговорення кроків та визначення індикативів та трендів, які мають стати основою для формування цілей та завдань Національного плану дій з розвитку відновлюваної енергетики на період до 2030 року.

Нарада проведена за участю представників Держенергоефективності, Мінрегіону, Мінінфраструктури, НЕК «Укренерго», Секретаріату Німецько-Українського енергетичного партнерства.

Національна індикативна ціль розвитку ВДЕ у кінцевому обсязі споживання визначається за напрямками: електрична енергія, опалення та транспорт, а також за підсумками моделювання розвитку енергетичного сектору та, зокрема, «зеленої» енергетики.

Заступник Міністра Юлія Підкоморна підтримала пропозицію щодо створення робочої групи на майданчику Держенергоефективності, завданням якої буде визначення відповідних індикативів та шляхів їх досягнення.

Крім того, у рамках програми Німецько-Українського енергетичного партнерства буде залучено німецьких експертів до розроблення зазначеного Національного плану дій. Також є домовленість з австрійськими партнерами щодо надання консультаційної підтримки.

Динаміка розвитку ВДЕ засвідчує стрімкий розвиток ВДЕ, зокрема за підсумками 2020 року «зелена» енергетика становить понад 11 %, що свідчить про перевиконання чинної Енергетичної стратегії в частині виробництва електроенергії.

23.07.2021

Читайте також