search
close

Кабмін зареєстрував законопроєкт про продовження строку введення в експлуатацію деяких обʼєктів ВДЕ

Кабінет Міністрів України зареєстрував законопроєкт щодо продовження строку введення в експлуатацію об'єктів відновлюваної енергетики, окрім сонячних електростанцій, за договорами купівлі-продажу електричної енергії за «зеленим» тарифом, укладеними до 31 грудня 2019-го року.

Відповідний проєкт закону був поданий Урядом 8 листопада, про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Як зазначив Мельничук цей законопроєкт спрямований на надання можливості виробникам електричної енергії з ВДЕ, які уклали з «Гарантованим покупцем» договори купівлі-продажу електричної енергії за «зеленим» тарифом, ввести в експлуатацію об’єкти, реалізація яких була призупинена у наслідок військової агресії РФ проти України.

Зокрема, законопроєктом передбачається:

·         подовження на 2 роки строку введення в експлуатацію об’єктів альтернативної електроенергетики або черг їх будівництва, (крім СЕС), які уклали договори купівлі-продажу електричної енергії за «зеленим» тарифом до 31.12.2019;

·         подовження на 2 роки строку дії технічних умов для таких об’єктів електроенергетики, , виданих суб’єктам господарювання, які уклали договори купівлі-продажу електричної енергії за «зеленим» тарифом до 31.12.2019.

 

08.11.2022

Читайте також