search
close

«Енергоатом» у 2021р збільшив виробництво електроенергії на 13% - до 86,4 млрд кВт-год

НАЕК «Енергоатом» у 2021 р. збільшив виробництво електроенергії у порівнянні із 2020 р. на 13,1% - до 86,4 млрд кВт-год, цей показник є найбільшим за останні 6 років.

Про це 14 січня повідомив прес-центр компанії.

Збільшення обсягів виробництва вдалося досягнути завдяки оптимізації ремонтної програми (ремонтні кампанії енергоблоків припадали на період найнижчого споживання електроенергії, а максимальне навантаження АЕС – на піки осінньо-зимового періоду), введенням в експлуатацію разом з НЕК «Укренерго» повітряної лінії «ЗАЕС – підстанція «Каховська» 750 кВ.

Також у минулому році компанія на майданчику Южно-Української АЕС запустила в експлуатацію першу чергу бризкальних басейнів, а в цьому році планує ввести в дію всі 5 басейнів, що дозволить зменшити температуру ставу-охолджувача та значно збільшити виробництво е/е в літні місяці.

«Упродовж минулого року попри пандемію коронавірусу «Енергоатом» виконав 56 заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій, яка фінансується власним коштом компанії та за рахунок кредитів ЄБРР і Євратома. Отримання останнього траншу Євратома затримувалося з 2020 року, однак за результатами безперервних переговорів та плідної роботи з європейськими партнерами «Енергоатом» наприкінці 2021 року отримав ці кошти», - додали в прес-центрі.

За інформацією компанії, Комплексну (зведену) програма підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій планується виконати до кінця 2023 року. «Після чого діючі вітчизняні енергоблоки стануть найнадійнішими у своїй категорії», - зазначили в компанії.

17.01.2022

Читайте також