search
close

ДФС виявила канал постачання сировини для незаконного виготовлення палива у Харківській області

Державна фіскальна служба України (ДФС) виявила канал постачання сировини для незаконного виготовлення палива на одному із НПЗ Харківської області, про це повідомила пресслужба у Facebook. Як повідомлялося раніше, співробітники ГУ ДФС у Харківській області в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, виявили незаконне виробництво паливно-мастильних матеріалів.

Правоохоронці встановили, що посадові особи одного із підприємств організували діяльність нафтопереробного заводу (НПЗ). Потужності заводу протягом 2020 року використовувалися з метою незаконного виготовлення та зберігання паливно мастильних матеріалів (ПММ).

Реалізація незаконно виготовлених підакцизних товарів (скраплений газ, бензин та дизпаливо) здійснювалася на території Харківської області, через мережу нелегальних заправних станцій. Виявлені незаконно виготовлені паливно-мастильні матеріали були опломбовані належним чином, що унеможливлює їх подальше використання.

В ході проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці додатково здобули докази протиправної діяльності. Так, в ході обшуку автомобіля, який знаходився в зоні митного контролю, правоохоронці виявили та вилучили майже 21 тонну підакцизного товару – спиртового розчинника на основі метанолу, який ввезено з РФ на територію України під виглядом ефірно-спиртової суміші без сплати відповідних податків.

Встановлено, що вантаж призначався для вищезгаданого НПЗ у Харківській області. Орієнтовна вартість вилученої суміші близько 1 млн грн. Тривають подальші слідчі дії. «Діяльність співробітників ДФС здійснюється виключно в правовому полі. Будь-які неправомірні дії зі сторони порушників будуть оцінені належним чином. В даному випадку співробітники ГУ ДФС у Харківській області вже встановили канали постачання сировини, та подали клопотання до суду про накладення арешту на вилучене майно», – зазначив голова ДФС Вадим Мельник.

22.06.2021

Читайте також