search
close

ДБР викрило угруповання, яке викрадало вугілля з вантажних вагонів «Укрзалізниці»

Державне бюро розслідувань (ДБР) спільно зі спецпідрозділом СБУ провели масштабну операцію щодо викриття та затримання членів злочинної організації, яка розкрадала вугілля та інше майно з вантажних вагонів «Укрзалізниці», повідомляє пресслужба ДБР.

За даними слідства, до організації входило понад 30 осіб з-поміж правоохоронців, працівників залізниці та цивільних громадян.

«Щоб пограбувати потяг, його зупиняли у визначеному місці члени банди, які працювали у воєнізованій охороні залізниці. Потім інші учасники організації перевантажували вугілля у вантажівки… За один раз група могла вкрасти до 100 тонн вугілля, на операцію витрачалось лише від 30 хв до 1 години», – йдеться у повідомленні.

Працівники поліції у Запорізькій області, які входили до угрупування, забезпечували «прикриття» від правоохоронних органів. За попередніми підрахунками, на крадіжках вугілля ділки мали мільйонні прибутки. Фіксація слідчими ДБР злочинної діяльності організації тривала майже рік. Слідчі ДБР повідомили про підозру 7 особам.

22.06.2021

Читайте також