search
close

Ціни на нафту помірно знижуються

В ході торгів у середу ціни на нафту помірно знижуються. Проте, Brent все ще тримається поблизу трирічного максимуму, повідомляє «Інтерфакс».

Вартість грудневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 за Києвом у середу склала $83,34 за барель, що на $0,08 (0,1%) нижче ціни на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти подешевшали на $0,23 (0,3%) – до $83,42 за барель.

Ціна ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) склала до цього часу $80,53 за барель, що на $0,11 (0,14%) менше підсумкового значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів збільшилася на $0,12 (0,1%) – до $80,64 за барель.

Міжнародний валютний фонд у вівторок погіршив річний прогноз економічного зростання для США та інших великих економік світу через проблеми в глобальних ланцюжках поставок і інфляційного тиску, які стримують економічне відновлення від наслідків пандемії COVID-19.

Експерти МВФ погіршили прогноз зростання світової економіки до 5,9% з 6%, озвучених у липні. Організація також прогнозує, що темпи ще більше сповільняться в наступному році і складуть 4,9%.

Однак багато аналітиків все ще вважають, що різкий підйом цін на газ і вугілля призведе до збільшення попиту на нафтопродукти, які використовуються для виробництва електроенергії. «На ринку ростуть очікування того, що високі ціни на газ і вугілля, ймовірно, підвищать попит на інші види палива, такі як дизель і нафта» – йдеться в коментарі дослідницької компанії ANZ Research.

13.10.2021

Читайте також