search
close

Ціни на нафту досягли максимумів за кілька років

В ході торгів у понеділок ціни на нафту зростають, досягнувши максимальних значень за кілька років, передає «Інтерфакс».

Вартість грудневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:03 за Києвом у понеділок склала $83,73 за барель, що на $1,34 (1,63%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. Ціна перебуває на максимумі за три роки. За підсумками торгів у п'ятницю ці контракти подорожчали на $0,44 (0,5%) – до $82,39 за барель.

Ціна ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) досягла до цього часу $80,94 за барель, що на $1,59 (2%) вище підсумкового значення попередньої сесії. Котирування перебувають на максимальному рівні приблизно за сім років. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $1,05 (1,3%) – до $79,35 за барель.

За минулий тиждень ціна WTI підскочила більш ніж на 5%, продемонструвавши зростання за підсумками сьомого тижня поспіль, що стало найтривалішим періодом підйому з грудня 2013 року, пише Trading Economics.

Ціна Brent демонструвала зростання за підсумками минулих п'яти тижнів. Підйому котирувань сприяє активний попит на паливо в умовах обмеженої пропозиції.

Міненерго США минулого тижня повідомило, що поки не планує продаж нафти зі стратегічного резерву. Штати час від часу використовували свої стратегічні резерви, зазвичай після ураганів або інших перебоїв в поставках, пише Trading Economics.

11.10.2021

Читайте також