search
close

Уряд затвердив план підготовки до наступного опалювального сезону – Шмигаль

Кабінет Міністрів України під час чергового засідання, 9 червня, затвердив план підготовки до опалювального сезону 2021-2022 років, повідомляє пресслужба.

«Наразі в українських підземних газових сховищах майже 16 млрд кубічних метрів газу, й продовжується його закачування, щоб опалювальний сезон пройшов безперебійно та спокійно. Щодо вугілля – на складах майже 1,4 млн тонн. Особливу увагу цьому процесу необхідно приділити, аби країна повністю була забезпечена й були зрозумілі джерела поставок», – відзначив прем’єр Шмигаль.

За його словами, у плані визначено, що Міністерство енергетики та Міністерство розвитку громад та територій повинні до початку опалювального сезону вжити всіх необхідних заходів, аби врегулювати питання заборгованості виробників теплової енергії.

«Це наші домовленості з місцевою владою і ми їх будемо виконувати. Підкреслю, що в нашому плані реструктуризація боргів стосується саме підприємств теплоенергетики, які постачають тепло та гарячу воду для населення», – наголосив він.



10.06.2021

Read also