search
close

Швейцарія планує приєднатися до плану ЕС щодо скорочення споживання газу на 15%

Швейцарія може приєднатися до плану Європейського союзу зі скорочення споживання газу на 15% до кінця цієї зими. Про це заявила міністр енергетики Швейцарії Симонетта Соммаруга, пише Reuters.

«Ситуація серйозна», - сказав Соммаруга.

На запитання, чи має Швейцарія дотримуватися угоди ЄС, яка вимагає від усіх країн блоку добровільно скоротити споживання газу на 15% цієї зими, Соммаруга відповіла: «Це, безумовно, має сенс. Федеральна рада ухвалить рішення».

Вона також сказала, що уряд розпочне кампанію у цьому напрямку найближчими тижнями і що вона наполягатиме на зменшенні опалення у громадських будівлях.

Наприкінці червня швейцарський уряд виклав плани щодо усунення можливого браку природного газу цієї зими та заявив, що може вдатися до нормування, якщо інші заходи виявляться недостатніми.

Швейцарія отримує газ через сусідні країни ЄС і газ становить близько 15% її загального споживання енергії. За даними уряду, близько 42% газу використовується для опалення житлових приміщень, а решта – у промисловості, сфері послуг та транспорті.

17.08.2022

Read also